Java & Hardware

Du har sikkert allerede en liggende i skuffen, fordi sådan én måtte man jo bare eje. Jeg skriver her om en af de nye små computere som kan erhverves for meget få penge - Raspberry Pi / Aurdino. Desværre sker der jo ofte det, at man får computeren hjem og så ryger den i skuffen efter at man har fået den til fungere, hvilke jo er rigtig ærgeligt.

Men ville det ikke være sjovt hvis du kunne køre Java på din lille Raspberry Pi? - eller hvad med hvis du kunne bruge Java til at styre elektronik som f.eks. lysdioder, motorer, sensorer, etc?

Raspberry Pi er designet til at være en billig men komplet platform man kan bruge til elektronik-eksperimenter. Den var egentlig beregnet til skoler i England, og opfinderne mente man kunne sælge 5-10.000 eksempler. Idag er der solgt over 3 millioner eksemplarer.

Fordelen med at bruge Raspberry Pi til at styre elektronik er at den har direkte digitalt interface - og skulle man være uheldig og kortslutte noget - så er skaden til at overse :-)

Javagruppen har i samarbejde med Lund & Bendsen konstrueret et sæt med komponenter og tilhørende kursusmateriale. Materialet kan bruges til at give en lav-praktisk introduktion til digital elektronik, samt til at lave nogle øvelser med de komponenter der er med. Sættet er baseret på Java, Eclipse og PI4J (hardware interface library).

Ideen er at vi - dig og dine teenagebørn - mødes nogle aftener i løbet af efteråret / vinteren. Aftnerne vil typisk bestå af lidt teori, fulgt at øvelser - både ud fra oplæg og ud fra hvad I selv finder på. Når vi kommer lidt længere hen i forløbet kan I også tage komponenter med selv, og lave eksperimenter med dem.

Du kan selv medbringe en PC men da vi anvender Lund & Bendsens kursuslokaler er det ikke strengt nødvendigt.

For at deltage kræver at du eller din virksomhed er medlem af Javagruppen.

Første gang er den 23. oktober 2014 kl. 18.00 til 22.00.

Adressen er:

Javagruppen
Naverland 2, 15. sal.
2600 Glostrup

Javagruppen vil byde på et let aftensmåltid.

Tilmelding sker her: http://www.javagruppen.dk/index.php?option=com_rsform&formId=77

Mødet er sponsoreret af Lund&Bendsen A/S

lundogbendsen logo

 
javagruppen Årets sidste J-Cafe og juleafslutning i Vest. @e2y_commerce i fuld gang med at præsentationer hvad de arbejder på. https://t.co/A34irDYZ4H
javagruppen RT @Nievesancho: @Javagruppen holds J-Cafe and Christmas closing in west on December 13th from 17.00 - 19.00 at e2Y in Aarhus (Ecopark). ht…
javagruppen Husk vi holder J-Cafe og juleafslutning i Vest den 13 december hos @e2y_commerce i Århus. Det bliver noget med et… https://t.co/3hBXmKGDY5
javagruppen Kom og få æbleskiver hos @e2y_commerce og hold årets sidste J-Cafe i Århus den 13 december. For tilmelding se her https://t.co/VdtlPfiX4X